Kulabigwo bundelt haar krachten met Kim Vogel

Stichting Kulabigwo is blij en trots te vermelden dat ze haar krachten zal gaan bundelen met Kim Vogel. Kim is net als Marleen van Nederlandse afkomst en woont sinds 2006 in Uganda, zo’n 50 kilometer bij Marleen vandaan. De twee kennen elkaar al een aantal jaar en kwamen er steeds meer achter hoe hun projecten bij elkaar aan bleken te sluiten. Hoewel Marleen al meer dan 30 jaar kinderen opvangt, bijstaat en ondersteunt in hun scholing, helpt ook Kim al meer dan 10 jaar kinderen op dezelfde manier op weg. Bovendien geeft Kim voedingsadvies en ondersteunt ze verschillende projecten die aan deze missie bijdragen. Zo heeft ze een ‘peanut butter farm’ opgericht, waar pinda’s worden verbouwd en vermalen tot pindakaas – wat een belangrijke bron van proteïnen is en daarmee een essentieel product in de strijd tegen ondervoeding.

Kim en Marleen vinden veel steun bij elkaar en denken dat de samenwerking dit alleen maar kan versterken. Hun activiteiten zullen niet veel veranderen, behalve dat ze meer werk van elkaar over kunnen nemen en gerichter fondsen willen gaan benaderen. Marleen ziet dat er sinds de tijd dat zij naar Uganda kwam en nu enorm veel verandert is in het landschap van stichtingen en sponsorgeld ophalen. ‘Kim komt uit een andere generatie en kan mij veel over de huidige manier van fondsenwerving leren’, aldus Marleen. Daartegenover stelt Kim meteen dat zij enorm veel kan leren van de jarenlange ervaring die Marleen heeft met haar werk. ‘En ik kan gewoon heerlijk met Marleen kletsen, een bakkie thee bij haar drinken en mijn verhaal bij haar kwijt’, lacht Kim. ‘Dat klinkt misschien suf maar het is ook zó belangrijk als je dit werkt doet!’

Kim heeft haar eigen website, Facebook en vlog. Bovendien heeft het pindakaasproject, Bivamuntuyo, een eigen Facebook. Op de bovenstaande foto zitten Marleen en Kim samen in de voedingsafdeling waar Kim werkt. Dit is op het moment het belangrijkste project waar Kim sponsorgeld voor zoekt.