een klassenblok en een keuken

Bij Kulabigwo wordt er al een hele tijd hard gewerkt aan nieuwe gebouwen voor de Kyassuma Primary school. Het plan was om alle vier de klassenblokken opnieuw te bouwen. Tijdens het bouwen bleek ook de fundering in slechte staat. Het brokkelde aan alle kanten af. Om de veiligheid te waarborgen hebben we alles afgebroken en zijn met een schone lei begonnen.

De eerste twee nieuwe klassenblokken stonden relatief snel. Met hulp van verscheidene sponsoren hebben wij nu ook het derde klassenblok kunnen afronden. Veilige lokalen met ramen voor betere ventilatie. De lokalen kunnen beter geïsoleerd worden en doordat ze afgesloten kunnen worden wordt er minder gestolen. Dit zorgt voor een betere leeromgeving voor de kinderen en een aangenamere werkplek voor de leraren. Ontzettend trots en blij zijn we met dit resultaat. Als kers op de taart is het aantal leerlingen ook nog eens gestegen van 380 naar 465!

Naast het derde klassenblok zijn we begonnen met de bouw van een nieuw keukengebouw. Het viel op dat veel kinderen niet of slecht te eten kregen en daardoor vermoeid waren en concentratieproblemen kregen op school. Met het nieuwe keukengebouw op het terrein van de school kunnen en voedzame lunches bereid worden voor de leerlingen. Daarnaast zijn we van plan daar ook kooklessen en andere cursussen te gaan verzorgen voor zowel kinderen als lokale bewoners. Een plek waar veel mogelijk is.

Wil je meer weten over dit project of een bijdrage leveren? Neem dan contact met ons op:

stichtingkulabigwo@gmail.com